Doi medici din echipa lui Gheorghe Burnei, audiaţi în calitate de martori

Doi medici de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, sunt audiaţi, sâmbătă de procurori, în calitate de martori. De asemenea, cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.

10 dec. 2016, 11:06
Doi medici din echipa lui Gheorghe Burnei, audiaţi în calitate de martori

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Denise Stănescu, a declarat, sâmbătă, că procurorii fac percheziţii doar la etajul al doilea al spitalului, respectiv la Clinica de Ortopodie condusă de Gheorghe Burnei, iar alţi doi medici din echipa acestuia au fost chemaţi de anchetatori pentru a fi audiaţi în calitate de martori, scrie news.ro. 

De asemenea, procurorii au sigilat biroul doctorului Burnei.

Doctorul Gheorghe Burnei era de gardă sâmbătă, fiind înlocuit de alt coleg ortoped, a mai spus purtătorul de cuvânt de la „Marie Curie”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar în acest caz medicul fie are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem şi de încredere în instituţii-cheie.

„Am transmis ieri (vineri, n.r.) o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate. Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă (sâmbătă, n.r.) cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor – instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii mai arată că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.

„Avem aşadar două posibilităţi: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problemă de corupţie (pe care, desigur, trebuie să o lămurească), fie avem o problemă gravă de sistem, de funcţionare şi de încredere în câteva instituţii-cheie”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Percheziţii la Spitalul Marie Curie. Ortopedul Gheorghe Burnei, acuzat de corupţie şi tentativă de omor, dus la audieri 

Mai multe percheziţii au loc, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală şi la locuinţa medicului ortoped Gheorghe Burnei, acesta fiind acuzat de corupţie şi tentativă de omor, în două dosare diferite. Recent, în presă, Burnei a fost acuzat de către familia unei fete care acum nu se mai poate deplasa după o operaţie care nu ar fi fost omologată, efectuată de medic în urmă cu mai mulţi ani. Medicul a fost ridicat şi dus la audieri, iar cabinetul său din spital a fost sigilat. Burnei este acuzat şi că ar fi luat mită între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie. Detalii, aici. 

Citeşte şi Directorul Spitalului Marie Curie: Nu am primit reclamaţii nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva lui Gheorghe Burnei