Mărturia care arată adevărata faţă a procurorului Negulescu. „Poate să scrie ce vrea că tot 29 de zile îl aşteaptă”

O mărturie incendiară îl inculpă pe vestitul procuror Mircea Negulescu. Luju.ro a publicat noi fragmente din declaraţia dată de afaceristul Nicolae Onea în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Am fost înjurat de procuror”, spunea Onea.

RomaniaTV.net
20 apr. 2017, 08:17
Mărturia care arată adevărata faţă a procurorului Negulescu. „Poate să scrie ce vrea că tot 29 de zile îl aşteaptă”

În decembrie 2014 Nicolae Onea era citat ca martor în dosarul în care DNA i-a trimis în judecată pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi pe deputatul PSD Vlad Cosma. Onea a povestit, potrivit Luju.ro, că a fost audiat de Mircea Negulescu, la acea vreme procuror la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, şi recunoaşte că declaraţiile din dosar au fost date sub presiune. Mai exact, Onea dezvăluie că procurorul Negulescu l-ar fi înjurat şi ameninţat că va fi arestat.

„Menţionez că declaraţia pe care am dat-o la urmărire penală am dat-o sub o anumită presiune determinată de faptul că nu mai fusesem anchetat sau în contact cu organele judiciare până atunci şi sub imperiul unor afirmaţii pe care le făcuse procurorul de la Parchetul Curţii de Apel în sensul că indiferent ce aş scrie o să fiu arestat 29 de zile. Nu am făcut nicio plângere împotriva procurorului de la Curtea de Apel”, mărturisea Onea, conform România TV.

Prima audiere a început la 9 seara, de la 6 dimineaţă până la 9 seara. În tot acest timp domnul Negulescu se plimba cu ţigara aprinsă prin hol, pe acolo. Şi de câte ori trecea se lega de mine.  Îl întreb: „Domnule procuror, aveţi ceva cu mine?”. Zice: Du-te dracu’ de jegos! Cum să n-am?”. Deci asta mi-a spus-o în faţa tuturor, toţi avocaţii. Mă cheamă la ora 21, intru înăuntru şi zice: „Lasă-l dracu’! Poate să scrie ce vrea că tot 29 de zile îl aşteaptă!”, arăta Onea.

Unele voci susţin că nu este însă un element de noutate comportamentul procurorului Negulescu.

„Domnul procuror Negulescu era vestit pentru modul absolut personal în care efectua anchetele cu o ură personală. El se transformase într-un fel de inchizitor, nu mai era procuror. Oamenii nu ştiau niciodată de ce stau arestaţi, de ce stau 29 de zile…ca să-i sperie, să îi determine să-şi cedeze afacerile. Cam astea erau procedurile – Nu numai că nu a reacţionat nimeni. El a fost promovat la DNA. În momentul în care făcea toate aceste lucruri el era procuror şi chiar Onea spune că aceste lucruri au fost date şi în faţa procurorului de la DNA, şeful lui Negulescu actual”, spune Daniel Savu.

De altfel, afaceristul Onea vorbea recent şi despre cum ar fi fost ţinut în arest preventiv câteva luni fără să fie audiat, iar în momentul în care a fost chemat să dea declaraţii, procurorul Negulescu ar fi ordonat să fie dus înapoi la dubă.

„Eu am stat 2 luni de zile la Câmpina. Nu m-a întrebat nimeni nimic. La arest? În arestul poliţiei. Nu m-a chemat niciodată procurorul sau…Ultima dată, la insistenţa unor avocaţi, m-a chemat şi pe mine. M-a chemat şi mi-a zis să dau declaraţie. Am dat declaraţie şi am spus ce am făcut. „Nu e bine! Du-l dracu’ înapoi la dubă!”, puncta Onea.