AMAZON vine la Bucureşti. Cu cine negociază cel mai mare retailer online din lume închirierea a 10.000 de mp de birouri

Amazon este la un pas de a semna închirierea a 10.000 mp de biro­uri în proiectul Globalworth Campus din Bucureşti cu posibilitatea de a se extinde la 12.000 mp, potrivit unor date din piaţă.

27 iun. 2017, 07:58
AMAZON vine la Bucureşti. Cu cine negociază cel mai mare retailer online din lume închirierea a 10.000 de mp de birouri

În cadrul birourilor vor lucra cel puţin 1.000 – 1.200 de angajaţi ai companiei americane. Mai mult, acesta este primul mare deal care ar putea fi semnat de Ioannis Papalekas pentru Globalworth Campus din Pipera, la un an de când a picat contractul semnat cu cei de la Telekom, scrie Ziarul Financiar.

Cererea pentru extindere din partea Amazon vine la mai pu­­­ţin de un an de când compania americană a semnat pentru închirierea unei suprafeţe de 13.500 mp în Iaşi, în clădirea United Bu­si­ness Center (UBC) 5 din cadrul centru­lui de birouri Palas, controlat de Iulian Das­călu.

Citeşte şi Giganţii Google, Apple şi Microsoft, desemnaţi cele mai valoroase branduri din lume în 2017 GALERIE FOTO

Compania ame­ricană ar fi demarat deja recrutările în Bucu­reşti, o parte din­tre oamenii deja selectaţi făcând parte din echipa centrului de dezvoltare de software deţinut în Capitală de gigantul american Intel şi care se află în prezent în plin proces de reducere a activităţii, după ce producătorul de microprocesoare a luat decizia de a renunţa la operaţiunile de pe mai multe pieţe mici din Europa, inclusiv România, potrivit informaţiilor obţinute de pe piaţă de ZF.

„Transferul” unor foşti angajaţi de la Intel către noul birou al Amazon din Bucureşti este confirmat de informaţiile publicate pe reţeaua de socializare LinkedIn de o serie de angajaţi, care menţionează că după încheierea „capitolului” Intel lucrează pentru retailerul online în Bucureşti, din noiembrie 2016 sau ianuarie 2017. Toţi angajaţii care au plecat de la Intel la Amazon sunt ingineri software.

Citeşte continuarea pe zf.ro