Zeci de migranţi din Orientul Mijlociu, prinşi de Poliţia de Frontieră aproape de Vama Veche VIDEO

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au interceptat, la aproximativ 18 mile marine de plaja din Vama Veche, o ambarcatiune suspecta de migratie ilegala, fara pavilion arborat, la bordul careia se aflau 54 de persoane.

RomaniaTV.net
24 iul. 2014, 08:38
Zeci de migranţi din Orientul Mijlociu, prinşi de Poliţia de Frontieră aproape de Vama Veche VIDEO

In data 23.07.2014, in jurul orei 12.00, politistii de frontiera din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra – SCOMAR, au identificat o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, fara pavilion arborat, la aproximativ 18 mile marine travers de plaja din Vama Veche, in zona de patrulare comuna romano-bulgara, care se apropia de apele teritoriale ale Romaniei, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Imediat, Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu nava MAI 1105 Stefan cel Mare, aflata in misiune pe Marea Neagra, pentru identificarea si supravegherea ambarcatiunii suspecte.

Citeşte şi Cinci migranţi sirieni descoperiţi la graniţă de două ori în două zile. Cum au încercat să se camufleze

Ambarcatiunea si-a continuat drumul, a intrat in apele teritoriale ale Romaniei, ocazie cu care s-a stabilit ca la bordul acesteia se afla un numar mare de persoane care au solicitat sprijinul politistilor de frontiera.

Drept urmare, politistii de frontiera au declansat procedurile specifice pentru o misiune de salvare pe mare.

Persoanele in cauza, 34 de barbati, 5 femei si 15 minori, au fost transbordate pe nava MAI 1105 si conduse la sediul Grupului de Nave Constanta, unde au ajuns in cursul acestei nopti.

Politistii de frontiera romani vor continua cercetarile in acest caz.