Ambasada Rusiei la Damasc, lovită de obuze

Două obuze au lovit Ambasada Rusiei la Damasc, potrivit France Presse. Un fotoreporter al agenției, aflat în Siria, a fost martor al acestui incident.

RomaniaTV.net
13 oct. 2015, 08:31
Ambasada Rusiei la Damasc, lovită de obuze

Insurgenţi sirieni au lansat marţi două obuze asupra Ambasadei Rusiei din capitala siriană, în timp ce numeroşi susţinători ai Guvernului s-au adunat în jurul complexului pentru a mulţumi Moscovei pentru intervenţia în Siria, relatează AP în pagina electronică.

Ambasada Rusiei  din Siria a fost lovită de obuze în timpul unei manifestații de susținere a intervenției ruse în Siria. Intervenția Rusiei în Siria a fost lansată în urmă cu două săptămâni.

Avioane americane au paraşutat 50 de tone de muniţie destinată grupurilor insurgente din nordul Siriei, în cadrul eforturilor de susţinere a opoziţiei siriene, anunţă Comandamentul forţelor americane din Orientul Mijlociu.

„Misiunea de aprovizionare cu muniţie a grupurilor opoziţiei siriene a fost un succes. Este vorba de grupuri care au făcut obiectul unor verificări adecvate de către serviciile secrete americane”, a declarat colonelul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Comandamentului central american (CENTCOM).

Misiunea a fost efectuată cu avioane de tip C-17, escortate de aeronave de vânătoare. Muniţia – armament uşor şi grenade – a fost lansată în provincia Hasakah, situată în nordul Siriei, fiind destinată grupului insurgent Coaliţia Arabă Siriană.

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută suspendarea programelor de antrenare a insurgenţilor sirieni, explicând că sunt căutate modalităţi alternative de susţinere.

Statele Unite acuză Rusia că atacă poziţii ale rebelilor sirieni. Moscova a respins informaţiile, explicând că atacă poziţii teroriste.