Ambasada SUA felicită jurnaliştii români curajoşi: România a devenit un model regional pentru statul de drept

Publicat: Joi, 03 Mai 2018 18:13 // Actualizat: Joi, 03 Mai 2018 18:13 // Sursa: romaniatv.net

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, în care susţine că multe dintre îmbunătăţile privind faptul că ţara noastră a devenit un model regional pentru statul de drept sunt rezultatul hotărârii unor jurnalişti români curajoşi şi al eforturilor lor de a spori transparenţa, de a dezvălui neregulile şi de a trage la răspundere instituţii şi persoane fizice pentru acţiunile lor.

„Statele Unite ale Americii consideră libertatea presei o componentă esenţială a unei guvernări democratice. Societăţile democratice nu sunt infailibile, dar sunt responsabile. România a devenit un model regional pentru statul de drept. Multe dintre aceste îmbunătăţiri sunt rezultatul hotărârii unor jurnalişti români curajoşi şi al eforturilor lor de a spori transparenţa, de a dezvălui neregulile şi de a trage la răspundere instituţii şi persoane fizice pentru acţiunile lor. Îi felicităm pe reporterii din România care slujesc exclusiv interesul public şi pe români”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

În acelaşi mesaj se face referire şi la reporterii din toată lumea, expuşi la violenţe şi ameninţări.

„Nu trebuie să uităm că, în toată lumea, reporterii sunt ucişi în mod violent, atacaţi pentru ceea ce scriu şi reduşi la tăcere pentru lucruri la care au fost martori. În societăţi deschise, democratice, jurnaliştii trebuie să poată lucra nestingheriţi şi în siguranţă. Guvernele, ONG-urile, companiile şi oamenii obişnuiţi trebuie să continue să sprijine – şi să ceară – presă independentă, pentru că o naţiune fără o presă liberă şi independentă nu poate prospera liber şi din punct de vedere economic şi democratic”.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ambasada SUA libertate de exprimare ziua libertatii presei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H