Ambasadorii ţărilor UE se întâlnesc marţi, la Bruxelles, în REUNIUNE EXTRAORDINARĂ, privind situaţia din IRAK

O reuniune extraordinară a ambasadorilor ţărilor membre ale Uniunii Europene a fost convocată marţi, la Bruxelles, pentru a examina modalităţile de a contracara avansul jihadiştilor din Statul Islamic (SI) în Irak, relatează luni AFP, citând o sursă europeană.

11 aug. 2014, 11:55
Ambasadorii ţărilor UE se întâlnesc marţi, la Bruxelles, în REUNIUNE EXTRAORDINARĂ, privind situaţia din IRAK

Reuniune extraordinară marţi a ambasadorilor UE la Bruxelles consacrată crizei din Irak. ‘Reuniunea Comisiei pentru Politică şi Securitate va avea loc la ora 10.00 (08.00 GMT), dar nicio decizie nu este aşteptată, în ciuda situaţiei urgente’, a explicat aceeaşi sursă, neprecizată, adăugând că obiectivul principal va fi asigurarea ‘celei mai bune coordonări posibile’.

Puţin mai devreme, Franţa a solicitat Uniunii Europene să se ‘mobilizeze’ în faţa cererii de armament din partea preşedintelui Kurdistanului irakian, Masoud Barzani, într-o scrisoare adresată de şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius omologului său european, Catherine Ashton.

Citeşte şi SCHIMBĂRI MAJORE aduse de BOMBARDAMENTELE din Irak

Preşedintele Barzani ‘a insistat asupra necesităţii imperioase de a-i pune la dispoziţie arme şi muniţii care să îi permită să înfrunte şi să combată gruparea teroristă a Statului Islamic. Este indispensabil ca UE să se mobilizeze începând de astăzi pentru a răspunde acestui apel la ajutor’, a scris Fabius în scrisoarea trimisă la 11 august.