Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm: Aş vrea să vă rog şi să vă reamintesc ca pe 11 decembrie să votaţi

Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a transmis marţi seara un îndemn românilor ca pe 11 decembrie să voteze, amintind că ambii candidaţi la preşedinţia SUA le-au adresat acelaşi mesaj cetăţenilor americani.

08 nov. 2016, 21:26
Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm: Aş vrea să vă rog şi să vă reamintesc ca pe 11 decembrie să votaţi

„Aş vrea doar să vă încurajez, în special pe cetăţenii români care sunt cu noi în seara aceasta, când vă pregătiţi să luaţi şi voi o decizie foarte importantă peste cinci săptămâni, să vă amintiţi să vă utilizaţi dreptul şi privilegiul ca cetăţeni ai României pentru a vota. Dacă aţi ascultat ultimele afirmaţii făcute atât de Hillary Clinton, cât şi de Donald Trump, în ultimele zile, una din temele comune este «Vă rog, votaţi!» Şi as vrea să vă rog şi pe voi şi să vă reamintesc ca pe 11 decembrie să votaţi!”, a declarat Hans Klemm în deschiderea evenimentului dedicat alegerilor prezidenţiale americane, organizat de Ambasada SUA din Bucureşti.

Klemm a mai spus că alegerile americane din 2016 „au fost cu siguranţă unele dintre cele mai controversate alegeri din istoria Americii, unele din cele mai pasionale, unele dintre cele mai dramatice, mai surprinzătoare şi, desigur, în final se vor dovedi a fi unele dintre cele mai de impact”, scrie Mediafax.

„Nu aşteptăm ca primele rezultate clare să fie disponibile înainte de ora 1.00 şi la 2.00 o serie de state importante vor începe să-şi anunţe rezultatele, ca pe la 3-4.00 dimineaţa să devină posibil ca voinţa poporului american să devină cunoscută pentru noi toţi”, a mai spus Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a precizat că o parte a veniturilor Hard Rock Café din această seară, locul unde reprezentanţa diplomatică americană a organizat evenimentul dedicat alegerilor pentru preşedinţia SUA, vor merge către fondul destinat victimelor din tragedia de anul trecut de la Colectiv.