Ambasadorul Canadei la Bucureşti: Demiterea forţată a procurorului-şef al DNA este o veste descurajatoare

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, a declarat luni, într-un mesaj postat pe Twitter, că demiterea "forţată" a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este "o veste descurajatoare".

RomaniaTV.net
09 iul. 2018, 14:53
Ambasadorul Canadei la Bucureşti: Demiterea forţată a procurorului-şef al DNA este o veste descurajatoare

„O informaţie descurajatoare demiterea forţată a procurorului şef al DNA Laura Kovesi. A servit #Romania cu o dedicare inegalabilă şi va continua să facă acest lucru ca procuror în afara DNA. Lupta împotriva corupţiei pe bazele construite de ea va continua”, a scris, pe Twitter, ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti face apel la România să „menţină şi să sprijine puternicele sale instituţii de luptă împotriva corupţiei”.

„Ambasada SUA îşi reafirmă angajamentul îndelungat de a sprijini lupta României împotriva corupţiei. România este model regional în privinţa luptei împotriva corupţiei. Facem apel la România să menţină şi să sprijine puternicele sale instituţii de luptă împotriva corupţiei”, punctează Ambasada SUA.

Şi Comisia Europeană condiţionează evaluările din mecanismul MCV de menţinerea rezultatelor în lupta anticorupţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Kovesi, a anunţat luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial

Laura Codruţa Kovesi este procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din anul 2013, iar în primăvara lui 2019 îşi încheia cel de-al doilea mandat. A doua numire a sa în funcţie a fost o surpriză, mai ales că era făcută de ministrul interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.