Ambasadorul Hans Klemm a mers în birou la Liviu Dragnea. Ce au discutat cei doi UPDATE

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, a venit, marţi, la Parlament, unde a avut o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
20 feb. 2018, 09:49
Ambasadorul Hans Klemm a mers în birou la Liviu Dragnea. Ce au discutat cei doi UPDATE

UPDATE Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Hans Klemm, ambasadorul SUA, au discutat, la întâlnirea de marţi, despre elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, precizează un comunicat dat publicităţii de cabinetul lui Dragnea.

Conform sursei citate, întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relaţiilor bilaterale, în domeniile politico-militar şi de securitate, România fiind prima ţară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare.

”Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special în regiunea noastră”, se arată în comunicat.

Discuţiile dintre cei doi oficiali ”s-au axat pe identificarea oportunităţilor de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România şi SUA în toate domeniile”, partea română subliniind importanţa amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT şi securitate cibernetică, ştiinţă şi cercetare.

”Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, pe aceste dimensiuni”, conform comunicatului de presă.

___________

Discuţia a avut în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Întâlnirea a început în jurul orei 11.00 şi a durat aproximativ o oră.

La discuţii a participat şi vicepremierul pentru parteneriate strategice Ana Birchall.

Întâlnirea nu a fost anunţată presei şi nu au fost făcute declaraţii la finalul acesteia.

Ultima întâlnire Dragnea – Klemm a avut loc în 13 noiembrie anul trecut. Discuţiile de atunci au vizat Muzeul Holocaustului.