Ambasadorul Marii Britanii: Nu văd în politica europeană de astăzi pe cineva care este Hitler

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, marţi, că nu vede în ziua de astăzi în politica europeană pe cineva 'care este Hitler' şi că Uniunea Europeană a făcut 'ceva foarte bun' după al Doilea Război Mondial pentru asigurarea păcii şi prieteniei în Europa.

09 sept. 2014, 11:00
Ambasadorul Marii Britanii: Nu văd în politica europeană de astăzi pe cineva care este Hitler

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, marţi, că nu vede în politica europeană de astăzi pe cineva care este Hitler.

Brummell a făcut aceste declaraţii în contextul în care un jurnalist a solicitat un comentariu legat de afirmaţiile premierului Victor Ponta potrivit căruia urmările regimului Băsescu sunt ‘destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist’.

‘Eu cred că Hitler a fost Hitler şi (…) nu văd în politica europeană de astăzi pe cineva care este Hitler. Cred că Uniunea Europeană a făcut ceva foarte bun după al Doilea Război Mondial pentru asigurarea păcii şi prieteniei în Europa’, a declarat diplomatul britanic într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, Brummell a afirmat că în discuţii pe care le-a avut cu investitorii britanici în România aceştia i-au spus că, deşi România are o forţă de muncă bună, există probleme legate de legislaţie.

‘Sunt nişte probleme pentru ei. De exemplu, legislaţia care este uneori nu foarte clară, foarte multe ordonanţe de urgenţă, de exemplu, şi au spus că o să fie mai bine pentru ei să existe o situaţie mai stabilă în ceea ce priveşte legislaţia şi regulile de business, dar cred că în general situaţia este bună’, a punctat ambasadorul.

În ceea ce priveşte folosirea ordonanţelor de urgenţă, Paul Brummell a arătat că aceasta reprezintă o decizie a Guvernului, precizând, însă, că ‘o ordonanţă de urgenţă implică faptul că trebuie folosită numai în situaţie de urgenţă’.