Ambasadorul nord-coreean la ONU ameninţă: Un război nuclear poate izbucni în orice moment

Ambasadorul adjunct al Coreii de Nord la ONU, Kim In Ryong, a ameninţat că "un război nuclear poate izbucni în orice moment" şi a denunţat "politică ostilă" dusă de SUA.

17 oct. 2017, 06:39
Ambasadorul nord-coreean la ONU ameninţă: Un război nuclear poate izbucni în orice moment

Un război nuclear poate izbucni la orice moment„, a spus Kim In Ryong, în faţă comisiei de dezarmare a Naţiunilor Unite. „Atât timp cât politica ostilă şi ameninţarea nucleară a Statelor Unite nu sunt complet eliminate, nu vom pune niciodată, indiferent de condiţii, armele noastre nucleare şi rachetele balistice pe masă negocierilor„, a spus acesta.

Întregul teritoriu american este la îndemâna tirurilor noastre şi dacă Statele Unite îndrăznesc să invadeze pământul nostru sfânt, chiar şi cu un milimetru, nu vor scapa de pedeapsa noastră severă în întreagă lume„, a mai declarat ambasadorul nord-coreean.

Cu puţin timp înainte, Coreea de Nord folosise acelaşi limbaj în Rusia pentru a refuza o mediere rusă între reprezentanţii parlamentelor din cele două Corei în marja unei reuniuni a Adunării Uniunii interparlamentare. „Coreea de Nord nu va discuta niciodată dreptul său de a deţine arme nucleare atât timp cât SUA continuă ameninţarea nucleară şi politică lor belicoasă„, a declarat vicepreşedintele Parlamentului nord-coreean, Ahn Dong-Chun, citat de agenţia Interfax. „Poporul şi armata Coreii de Nord sunt pregătite să îşi întărească şi mai mult forţele lor nucleare„, a mai comentat el.