Ambasadorul român la Washington, în dezbatere pe tema securităţii pe flancul estic al NATO

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a participat marți, alături de ambasadorul Ucrainei în SUA și de reprezentanții Poloniei și Estoniei în capitala americană, la o dezbatere despre situația securității regionale pe flancul estic al NATO, relevă un comunicat de presă al ambasadei României în SUA.

29 mart. 2017, 18:15
Ambasadorul român la Washington, în dezbatere pe tema securităţii pe flancul estic al NATO

Dezbaterea a fost organizată la inițiativa președintele Subcomitetului pentru forțe strategice, Mike Rogers, în anticiparea vizitei unei delegații a Congresului SUA în regiune, și a prilejuit participarea mai multor membri ai Comitetului pentru forțe armate: Liz Cheney (Wisconsin), Scott DesJarlais (Tennessee) și Jim Banks (Indiana).

Participanții la reuniune au subliniat necesitatea unei atenții sporite acordate provocărilor de securitate din estul Alianței Nord-Atlantice, precum și asigurarea unui răspuns ferm din partea SUA la adresa acestora, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Băsescu: Obiectivul nostru este consolidarea nivelului de securitate pe flancul de est

În cadrul reuniunii, ambasadorul român a evidențiat riscurile și amenințările de securitate pe flancul estic al NATO, atât cele convenționale, cât și cele asimetrice, precum războiul hibrid, amenințările cibernetice și cele informaționale. Totodată, el a menționat printre altele importanța cooperării strategice a României cu SUA.