Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut marţi o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut marţi o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, preşedinte al unui subcomitet din cadrul Comitetului pentru relaţii externe şi membru al Comitetului pentru Intelligence, personalitate marcantă a Partidului Republican, fost candidat în alegerile preliminarii care desemnează candidatul partidului la Preşedinţia SUA, informează Ambasada României la Washington.

RomaniaTV.net
13 dec. 2017, 19:54

n contextul întrevederii, au fost abordate teme relevante la nivel strategic în relaţia bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar şi de securitate, evoluţiile din regiune cu accent pe rolul strategic al Mării Negre, dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, fiind subliniată intensificarea schimburilor comerciale între cele doua state. Ambasadorul României a mai evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie transatlantică solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezenţa forţelor SUA în România şi la nivel regional.

De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a adresat o invitaţie senatorului Marco Rubio de a vizita România.

Senatorul Marco Rubio a apreciat contribuţia României la dezvoltarea Parteneriatului Strategic în cei 20 de ani de existenţă, calitatea de aliat strategic al României, dar mai ales contribuţia semnificativă a ţării noastre la securitatea şi soluţionarea actualelor provocări la nivel regional si global.

Cei doi oficiali au subliniat rolul comunităţii româno-americane din Florida în consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, senatorul Marco Rubio apreciind implicarea activă a comunităţii româno-americane din Florida în proiecte relevante pentru cele doua state.

Totodată, oficialul american si-a manifestat interesul pentru continuarea cooperării cu reprezentanţii acesteia si cu autorităţile române, inclusiv în perspectiva deschiderii unei noi misiuni consulare a României la Miami.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul National ‘Steaua României’, în grad de ‘Comandor’, conferit de preşedintele României Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală în excelenta cooperare bilaterală în plan politic, militar si economic.