Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Rusia nu se va opri la Crimeea, ci va dori şi anexarea Transnistriei

Regimul lui Putin se gândeşte la mai mult decât o alipire a Crimeei. Ceea ce se întâmplă în ţara vecină este un motiv de temere pentru Republica Moldova, iar Rusia nu se va opri aici, ci va dori şi anexarea regiunii transnistrene. Declaraţiile au fost făcute de ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov

16 mart. 2014, 15:45
Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Rusia nu se va opri la Crimeea, ci va dori şi anexarea Transnistriei

„Acţiunile din Crimeea sunt un pericol pentru Moldova, scenariul de acolo ar putea avea loc şi aici. După ce Rusia va ocupa un teritoriu din Ucraina, va dori şi regiunea transnistreană. Noi ne dorim ca această regiune să rămână în componenţa Republicii Moldova. De asemenea, şi preşedintele OSCE optează pentru acelaşi lucru”, a menţionat Pirojkov, potrivit PUBLIKA.MD.

Totuşi, ambasadorul Ucrainei în Moldova este optimist şi speră că acţiunile violente care au avut loc în Ucraina nu se vor repeta şi pentru ţara noastră. „Nu dorim să avem aceeaşi situaţie pe care o are acum Ucraina. Sunt optimist, cred că se va reveni la normal şi totul se va rezolva pe cale paşnică”, a punctat acesta.