Ambiţia de a fi UNIC: Nici nu bănuieşti ce număr de maşină şi-a pus un şofer

Moda la numere personalizate prinde viteză printre proprietarii de autoturisme din Republica Moldova. Un amator a fotografiat o maşină care avea numere personalizate "la nivel înalt". 

15 apr. 2015, 16:33

Un proprietar de autoturism din Republica Moldova pare să aibă aspiraţii înalte, de vreme ce şi-a ales un număr de maşină cît se poate de „oficial” şi sugestiv. Pe plăcuţa de înmatriculare a autoturismului său scrie „ONU” (Organizaţia Naţiunilor Unite), inscripţie urmată de o singură cifră, „1”, relatează publika.md.

Publicaţia reaminteşte cu această ocazie că persoanele care vor numere speciale vor fi nevoite să plătească de două ori mai mult decât până acum.

Un număr care conţine trei litere identice şi o singură cifră costă aproximativ 19 mii de lei. Cu aproximativ 1.000 de lei mai puţin valorează plăcuţele de înmatriculare cu trei litere alese de şofer şi o singură cifră. În cazul în care literele sunt identice, iar numărul este alcătuit din două cifre, prima fiind zero, plăcuţele costă puţin peste 17 mii de lei.

Plăcuțele vechi vor rămâne valabile până când șoferul mașinii va dori să le schimbe sau să reînregistreze automobilul.