Ambulanţă în misiune, lovită în trafic de două maşini. Două persoane au fost rănite

O ambulanţă aflată în misiune, cu semnalele acustice şi vizuale pornite, a fost lovită în trafic, miercuri după-amiază, în apropiere de oraşul brăilean Ianca, de două maşini, una din faţă şi o alta din spate, accidentul fiind produs pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare în trafic.

17 sept. 2014, 17:05
Ambulanţă în misiune, lovită în trafic de două maşini. Două persoane au fost rănite

„Trei autoturisme mergeau dinspre Brăila spre Ianca, iar din sens opus venea o ambulanţă, cu semnalele acustice şi vizuale pornite. În spatele ambulanţei se afla o altă maşină. Primul din cei trei, când a văzut ambulanţa, a redus viteza, a redus-o şi al doilea, numai că al treilea nu a fost atent şi toate cele trei s-au ciocnit între ele. Maşina din mijloc a fost proiectată în faţa salvării, iar maşina aflată în spatele salvării a intrat în ambulanţă. Accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare în trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, inspector principal Jenel Şogor, potrivit Agerpres.

În urma impactului, asistenta aflată pe ambulanţă a suferit un traumatism la coloană, iar o pasageră aflată în maşina proiectată în faţa salvării fost lovită uşor la faţă.

Toţi şoferii implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotestul, rezultatul fiind negativ.

IPJ Brăila a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea accidentului, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

CITEŞTE ŞI Un autoturism a intrat într-o ambulanţă, la Drobeta Tr. Severin. O fetiţă şi mama ei au fost rănite