Ambuscadă în Niger: Trei militari americani au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi

Trei militari din forţele speciale ale Statelor Unite au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, într-o ambuscadă care a avut loc miercuri în timpul unei misiuni de patrulare în sud-vestul Nigerului, potrivit unor oficiali americani citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

05 oct. 2017, 04:19
Ambuscadă în Niger: Trei militari americani au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi

Militarii au fost atacaţi într-o zonă cunoscută pentru prezenţa mai multor insurgenţi, inclusiv ai Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) şi ai organizaţiei terorite Stat Islamic.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului SUA din Africa a confirmat că o patrulă comună SUA-Niger a fost ţinta unui atac în sud-vestul Nigerului, fără a oferi detalii suplimentare.

O sursă diplomatică din Niger a precizat, sub protecţia anonimatului, că printre victime se află şi cinci soldaţi ai Nigerului, iar atacatorii au venit din zona frontierei cu statul Mali.

Comandamentul militar al SUA din Africa a detaşat sute de militari în regiune, inclusiv la o bază aeriană din Agadez, oferind pregătire şi sprijin armatei Nigerului în aspecte precum colectarea de informaţii şi supravegherea, fără a exista victime până în prezent.

Forţele africane de securitate, susţinute de trupe occidentale, au intensificat eforturile de combatere a grupărilor islamiste care fac parte dintr-o insurgenţă regională ce s-a dezvoltat în deşerturile sărace şi slab populate din regiunea Sahel (care ocupă mari porţiuni din Senegal, Mauritania, Mali, Burkina Faso, Niger, Ciad, Etiopia şi Sudan).