Amenajarea interioară a casei. Ce culori se poartă în această iarnă în decorarea locuinţei

Toate marile magazine de amenajari interioare si-au schimbat deja garderoba de vara si si-au umplut vitrinele cu mobilier, accesorii, decoratiuni si textile in culorile vedeta ale sezonului toamna-iarna 2016-2017.

22 oct. 2016, 07:23

Rozul quartz si albastrul seren, cele doua culori luminoase si pastelate ale anului 2016, bat in retragere, facand loc unei pleiade de culori profunde, incarcate de mister, in perfecta armonie cu anotimpul rece, scrie casadex.ro. Tonurile bogate aubergine, gri sau mov inchis, diverse nuante de albastru, bogatul auriu sau stralucitorul argintiu, dar si eterna combinatie alb-negru sunt vedetele sezonului toamna-iarna la inceputul caruia ne aflam in acest moment. Asa ca daca te intrebi ce culori ai putea folosi in amenajarea casei tale, chiar ai de unde alege.

Citeşte şi Cum să îţi amenajezi livingul pentru a sta cu drag în el la iarnă

Auriu si argintiu

Cele doua culori sunt folosite cu teama in amenajarile interioare, iar motivul este evident: prea mult argintiu sau auriu pot transforma un decor intr-un veritabil kitsch. Si totusi, ai observat si tu cat de elegant si frumos arata elementele argintii si aurii in aranjamentele din magazinele de prezentare a mobilierului. Da, aceste doua culori te pot ajuta sa obtii o amenajare deosebit de rafinata, cu conditia sa le folosesti cu masura.

Pentru a te asigura ca rezultatul final va fi la fel de reusit ca decorurile ilustrate in revistele de specialitate limiteaza-te la doar cateva accente argintii sau aurii. Lasa-le sa-si faca loc in povestea pe care o spune spatiul pe care il amenajezi si vezi apoi daca ar fi loc si pentru alte detalii la fel de stralucitoare. Accentele argintii si aurii se poarta, sunt in tendinte si daca sunt folosite cu masura aduc un suflu nobil decorului. Ce elemente aurite sau argintate ai putea folosi? Corpuri de iluminat, textile, statuete, sfesnice, tacamuri si chiar vesela cu imprimeu pretios – dupa cum vezi, ai de unde alege.

Tonuri maritime in toiul iernii

Dorul de mare, de culoarea ei schimbatoare se napusteste asupra noastra in plina iarna, cand gerul e mai necrutator, iar soarele mai scump la vedere. Poate si din acest motiv printre culorile vedeta ale sezonului toamna-iarna la inceputul caruia ne aflam in aceste momente se numara albastrul marin, verdele profund, dar si albastrul pal, ca spuma marii involburate. Toate aceste culori se asorteaza de minune cu albul pur, dar si cu diverse nuante de gri sau bej si pot fi folosite atat impreuna cat si separat in amenajarea unei locuinte.

Nuante rafinate de violet

Daca iti doresti un decor rafinat si deopotriva modern cauta in magazine colectiile in nuante de violet, mov si aubergine. Alese cu grija, acestea ii pot imprima unui decor o stralucire aparte. Insa daca vei abuza de ele sau le vei asorta gresit, risti sa obtii un decor incarcat si obositor. Asorteaza-le cu tonuri de gri sau cu elemente argintii pentru obtinerea unui efect decorativ deosebit si nu uita sa folosesti tesaturi cu texturi diferite pentru a obtine jocuri de lumini spectaculoase.

Citeşte şi Cum arată casa unui persoane fericite: trei indicii care o dau de gol

Nuante si tonuri de gri

Si acum sa pasim in sfera nonculorilor. Absolut toate cele trei nonculori – albul, griul si negrul – sunt deja prezente in colectiile de mobilier, accesorii si decoratiuni pentru casa. De ce? Pentru ca toate trei sunt usor de asortat si pot fi utilizate in toate stilurile de amenajare. Iar pentru cei care evita albul pe motiv ca ar fi greu de intretinut si negrul pentru ca ar fi exagerat de dramatic, griul este alegerea ideala. Si partea cea mai frumoasa, daca vrei, este ca griul are o varietate colosala de nuante din care poti alege astfel incat sa-ti compui decorul dorit.

Albul etern

Albul a fost, este si va fi mereu prezent in amenajarile interioare, la fel cum este folosit de cand lumea si in vestimentatie. Asa ca daca locuinta ta este mai putin luminoasa, nu ezita sa o imbraci in alb. In colectiile multor magazine vei gasi expuse o sumedenie de tesaturi, textile, piese de mobilier si accesorii albe carora le vei gasi cu usurinta loc in casa ta. Si pentru ca aceasta nonculoare se asorteaza firesc cu toate culorile spectrului cromatic iti va fi foarte usor sa aduci si sa integrezi toate aceste elemente in decor.

Alb si negru

O combinatie fara cusur, adorata de multi designeri celebri – alb si negru – ocupa o pozitie fruntasa pe podiumul amenajarilor interioare din aceasta toamna. De fapt, corect ar fi sa spunem ca nici n-a parasit vreodata podiumul, aceasta combinatie fiind mereu actuala si apreciata datorita elegantei sale fara cusur. Daca si tu o apreciezi, fa-i loc in caminul tau, fie chiar si sub forma micilor accesorii sau a textilelor.