Amenda de 100.000 de lei luată de Vodafone de la ANCOM, SUSPENDATĂ de Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat aplicarea măsurilor impuse de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), privind sancţionarea celui de-al doilea jucător pe piaţa de telefonie mobilă din România, Vodafone, pentru neaplicarea plafonului maxim la internet mobil în roaming.

21 oct. 2016, 11:39
Amenda de 100.000 de lei luată de Vodafone de la ANCOM, SUSPENDATĂ de Curtea de Apel Bucureşti

Amenda de 100.000 de lei a fost suspendată de Curtea de Apel Bucureşti. 

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a sancționat compania Vodafone România S.A. cu amendă contravențională în valoare de 100.000 de lei, pentru că nu a aplicat plafonul financiar sau de volum maxim care să limiteze consumul de date în roaming la costul implicit de 50 euro/lună (fără TVA) sau la un alt nivel ales de utilizatori dintre cele puse la dispoziție de propriul furnizor, a anunțat, joi, arbitrul pieței telecom într-un comunicat de presă.

Plafonul maxim trebuie aplicat de furnizorii care oferă servicii de date în roaming tuturor utilizatorilor acestor servicii, inclusiv celor care au optat pentru pachete/extraopțiuni care conțin resurse de date în roaming, după cum se precizează în Regulamentul (UE) nr. 531/2012. Plafonul maxim a fost stabilit pentru a-i proteja pe utilizatori de șocul facturilor mari pe care le poate genera consumul de date în roaming, potrivit ANCOM. DETALII, aici. 

CITEŞTE ŞI Vodafone, amendat de ANPC cu 50.000 de lei pentru practici comerciale incorecte

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a amendat cu 50.000 de lei operatorul de telefonie mobilă Vodafone pentru utilizarea de practici comerciale incorecte. Detalii, aici.