Amendă de 40.000 lei pentru ADP Sector 2, administratorul locului de joacă unde s-a lovit o fetiţă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a dispus o amendă de 40.000 lei pentru Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2 Bucureşti, după ce un copil a fost rănit din cauza unui echipament de joacă defect din Parcul Tei. Toate locurile de joacă din zonă, verificate.

16 sept. 2017, 12:48
Amendă de 40.000 lei pentru ADP Sector 2, administratorul locului de joacă unde s-a lovit o fetiţă

Amenda de 40.000 lei a fost dată din cauza lipsei unor atenţionări scrise privind locul de joacă unde a avut loc incidentul, au declarat reprezentanţii ANPC pentru Mediafax.

Zona a fost închisă până când instalaţiile de joacă vor fi reparate.

În cursul zilei de sâmbătă, reprezentanţii Autorităţii vor avea o întâlnire cu cei ai Primăriei Sectorului 2 şi ai ADP, urmând a se face controale la toate locurile de joacă din sector De asemenea, şi la nivel naţional vor fi verificări. Cotroalele au ca scop prevenirea unor accidente şi nu sancţionarea administratorilor, susţin reprezentanţii ANPC.

Un incident a avut loc, miercuri seara, în Parcul Tei din Bucureşti, la un loc de joacă, după ce unul dintre echipamente s-a defectat, o fetiţă fiind rănită. O chingă a unui echipament de joacă s-ar fi desprins iar copilul s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind o contuzie abdominală. Primăria Sector 2 face o anchetă internă, verificări fiind desfăşurate şi de poliţişti.

Citeşte şi: Fetiţă rănită la un loc de joacă din Capitală, după ce frânghia pe care se căţăra s-a rupt