Ameninţare falsă cu bombă la Spitalul Militar din Capitală UPDATE

Echipe de pirotehniști din cadrul Poliției Române au ajuns, vineri, la Spitalul Militar din București, după ce la Serviciul de urgență 112 s-a primit un apel care anunța o bombă în incinta unității sanitare.

21 oct. 2016, 11:03
Ameninţare falsă cu bombă la Spitalul Militar din Capitală UPDATE

UPDATE: Poliţiştii Serviciului Pirotehnic din Inspectoratul General al Poliţiei Române au terminat verificările la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Capitală şi au constatat că nu a fost plasată o bombă în incinta unităţii sanitare, aşa cum anunţase un apelant anonim pe numărul de urgenţă 112.

Accesul vizitatorilor a fost limitat, vineri, aproximativ două ore în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central după ce un apelant anonim a anunţat, la numărul de urgenţă 112, că a fost plasată o bombă în incinta unităţii sanitare, fără să precizeze locul exact unde s-ar afla presupusul dispozitiv.

Potrivit Poliţiei Române, nu a fost luată măsura evacuării spitalului pe parcursul verificărilor.

Apelul la 112 a sosit la ora 12.34 de pe o cartelă pre-paid. Anchetatorii s-au împărţit în două echipe, o parte cu misiunea verificării spitalului şi o altă parte, pentru identificarea celui care efectuat apelul la 112.

După aproximativ două ore, pirotehniştii Poliţiei au terminat verificările la spital, iar accesul a fost deschis şi pentru vizitatori.

Persoana care a sunat la 112 avea voce de copil, potrivit unor surse judiciare pentru Agerpres.

Jandarmii asigură perimetrul, iar la fața locului a sosit și o echipă operativă din IGPR. Deocamdată nu s-a stabilit dacă va fi evacuat sau nu spitalul.