Ameninţare teroristă. Ambasada SUA la Kabul avertizează: ATAC IMINENT în Afganistan

Ambasada Statelor Unite din Kabul a primit informaţii credibile despre un iminent atac terorist în capitala Afganp, informează CNN.

01 dec. 2015, 11:43
Ameninţare teroristă. Ambasada SUA la Kabul avertizează: ATAC IMINENT în Afganistan

Ameninţarea priveşte un posibil atac în următoarele 48 de ore, a informat ambasada americană într-un comunicat.

„În această perioadă de ameninţări cu grad ridicat, Ambasada SUA le cere de urgenţă cetăţenilor săi să manifeste manifeste maximă prudenţă atunci când circulă în oraş”, se arată în comunicatul ambasadei americane din capitala afgană.

Citeşte şi CUTREMURĂTOR. 2014, cel mai sângeros an. Teroriştii au ucis 32.000 de oameni

Nu au fost date deocamdată detalii despre posibilul atac, nici despre ţinta acestuia, metodele de producere sau planul” atacului.

Chiar dacă nu există încă un răspuns oficial în legătură cu aceste detalii despre posibilul atac, un expert afirmă că atacul ar putea veni din partea reţelei teroriste Haqqani care are legături cu serviciile de Informaţii pakistaneze.

Această reţea are la activ atacuri pe scară largă în Kabul, în anii recenţi, inclusiv atacul de la Hotelul Intercontinental, din iunie 2011, cu cele îndreptate împotriva Ambasadei SUA şi a facilităţilor NATO, din luna septembrie a aceluiaşi an, precum şi cu atacurile asupra Ambasadei Indiei, din octombrie 2009 şi iulie 2008, a informat Don Rassler, directorul iniţiativei strategice de la Centrul de Combatere a Terorismului.  Expertul a mai afirmat că reţeaua Haqqani are legături strânse cu Al-Qaida şi cu talibanii afgani.