Ameninţarea cu bombă la Ambasada Ungariei din Bucureşti a fost o farsă

Ambasada Ungariei din Bucureşti a fost evacuată temporar în urma unei ameninţări cu bombă, duminică în jurul prânzului. Ulterior, după analiza înregistrării apelului telefonic de ameninţare, s-a aflat că era vocea unui copil.

RomaniaTV.net
02 sept. 2012, 09:02
Ameninţarea cu bombă la Ambasada Ungariei din Bucureşti a fost o farsă

Ambasada Ungariei din Bucureşti a fost evacuată în urma unei ameninţări cu explozia unei bombe amplasată în incintă, informează jurnalul.ro

Pirotehniştii SRI şi pompierii ISU s-au deplasat la sediul Ambasadei Ungariei, aflat pe strada Jean-Louis Calderon, în apropierea Înaltei Curţi deCasaţie şi Justiţie.

O echipă de intervenţie de la Brigada Antiteroristă şi mai mulţi pirotehnişti s-au deplasat la Ambasada Ungariei din Capitală, pentru a face verificări în urma unei ameninţări cu bombă care a fost primită duminică, înainte de ora 12.00, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Corneliu Vadim Tudor a precizat prin telefon, pentru România TV că specialiştii din cadrul Serviciilor Secrete care au analizat banda audio cu înregistrarea de ameninţare cu bombă au afirmat că vocea aparţine unui adolescent. acest lucru ar putea însemna că ameninţarea ar putea fi, în cel mai fericit caz, o farsă.

Vadim-Tudor a reamintit că şi în anul 2000 a mai existat o asemenea ameninţare teroristă, tot la Ambasada Ungariei din Bucureşti, dar s-a dovedit a fi o farsă care a pus însă pe jar serviciile secrete în vremea respectivă.

Ambasada confirmă farsa

Adam Balasz, consilier politic al Ambasadei Ungariei la Bucureşti a confirmat duminică după amiază că a fost o alarmă falsă.  „A fost o alarmă falsă, nimic grav. Ameninţarea s-a făcut printr-un apel telefonic la 112. Era vocea unui copil, credem că nu a fost nicio legătură politică”, a spus Balasz, citat de Mediafax. Consilierul a mai precizat că ambasada nu a fost evacuată pentru mult timp, pe durata intervenţiei echipelor care au făcut verificări. „După verificări, ne-au spus că alarma e falsă şi că acest lucru este relativ frecvent în România”, a mai spus Balasz.