Ameninţat cu executarea silită, pentru 18 bani. Situaţie halucinantă pentru un preot din Bistriţa

Un preot din Bistriţa Năsăud care se ocupă şi cu agricultura a fost inştiinţat prin poştă că trebuie să achite Fondului European de garantare agricolă o penalizare ridicolă de 18 bani. Mai mult, bărbatul a fost atenţionat că dacă nu va plăti la timp riscă să fie executat silit.

RomaniaTV.net
09 mart. 2018, 06:46
Ameninţat cu executarea silită, pentru 18 bani. Situaţie halucinantă pentru un preot din Bistriţa

Gavrilă Tudor Zinveliu, preot în satul bistritean Bichigiu, se ocupă de ani buni și cu agricultura, acesta deținând și livezi de meri, dar și un solariu. Pentru acestea, părintele încasează subvenție de la APIA. În data de 16 februarie, preotul a primit o scrisoare de la APIA care îl înștiința că are de plătit o datorie de 18 bani. Suma ar reprezenta o penalizare de întârziere la penalizare, după cum scrie bistriteanul.ro.

Preotul a mers la Trezoreria Bistrița pentru a-și achita datoria, dar acolo a aflat că nu poate plăti, ci la Trezoreria din București. Mai mult, funcționarii de la Bistrița i-au recomandă să trimită o scrisoare recomandată Trezoreriei București, cu cei 18 bani în plic.

În cele din urmă, preotul a fost „salvat” de Internet Banking, cu ajutorul căruia a reușit să transfere suma în conturile statului.

 „Puteau foarte bine să îmi tragă din cont, pentru că aveam bani în cont. Era și mai ieftin, nu trebuiau să trimită scrisoare de la București. N-am putut nici măcar să plătesc la noi la Trezorerie, mi-au spus să trimit în București, cu mandat poștal. Într-un final am rezolvat, am reușit să transfer suma prin Internet Banking”, a spus părintele, care risca să fie executat silit pentru 18 bani.