Amenzi de peste 90.000 de lei, date în ultima săptămână pe litoral de către inspectorii sanitar-veterinari

Peste 200 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost verificate săptămâna trecută de către inspectorii sanitar-veterinari fiind date 46 de amenzi în valoare de peste 90.000 de lei. Printre neregulile constatate se numără nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare.

24 iul. 2017, 09:14
Amenzi de peste 90.000 de lei, date în ultima săptămână pe litoral de către inspectorii sanitar-veterinari

În perioada 17 – 23 iulie, medicii veterinari, oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 206 unităţi, printre care 88 de restaurante, 22 de magazine alimentare şi 19 unităţi fast-food din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora„, se arată în comunicat.

Pentru neregulile descoperite, inspectorii sanitar veterinari au aplicat 46 de amenzi în valoare de 92.000 de lei.

De asemenea, în 22 iulie, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat o acţiune comună de control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

O sesizare primită la Call Center-ul ANSVSA a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral, iar pentru neregulile constatate, unitatea respectivă a fost amendată cu 2.000 de lei.

În ultima săptămână, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kilograme de produse alimentare cu diferite probleme.

Totodată, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Citeşte şi LOCURILE de pe litoralul românesc de unde NU trebuie să mâncaţi. MESAJUL preşedintelui ANSVSA