Amenzile din România, duble faţă de cele din Ungaria

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu a declarat că dacă prevederile legislative care dau posibilitatea poliției de a aplica amenzi chiar și de 850 de euro pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, pentru geamuri fumurii, cauciucuri murdare sau aruncarea gumei de mestecat pe geam vor fi adoptate, amenzile din România vor ajunge la dublul celor din Ungaria.

21 nov. 2017, 14:22
Amenzile din România, duble faţă de cele din Ungaria

„Dacă ne-am duce în 800 de euro am fi la dublul Ungariei unde amenzile sunt considerate foarte mari. Nu cred că șoferii vor accepta. E vorba de un triunghi care trebuie să fie în echilibru, starea infrastructurii, măsurile luate pentru prevenirea accidentelor accidentelor și veniturile”, a declarat Hagiu pentru DC News.

Acesta consideră că noile schimbări vor duce la proteste, iar Piața Victoriei nu va fi suficient de încăpătoare.

“Industria este sub șoc după măsurile fiscale. Dacă vor fi și șoferii supuși unui alt șoc, nu știu ce să mai zic. Cred că Piața Victoriei nu e suficient de încăpătoare și ar trebui să fie ce a fost în Islanda în 1997. Cine știe, știe”, a afirmat Hagiu.

Augustin Hagiu a mai afirmat că ”ce se întâmplă acum în economie pentru operatorii privați este un șoc” iar schimbările fiscale, creșterea accizei la benzină sau legislația muncii “au un impact puternic pentru transportatorii privați”.

Citeşte şi Amenzi majorate pentru cerşetorie, vandalism şi refuzul de a te legitima. Vezi ce alte fapte vor fi pedepsite mai aspru