Vreme EXTREMĂ în America. A NINS până şi în Texas FOTO & VIDEO

Furtunile de zăpadă şi ninsorile abundente care au afectat până şi statul Texas, au devastat până acum şapte state americane şi au lăsat în urmă cel puţin 11 morţi, în urma accidentelor de pe drumurile îngheţate. În plus, sute de mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 16:39

Vremea extremă pune stăpânire pe Statele Unite. Ninsorile abundente şi temperaturile care au ajuns până la minus 30 de grade au perturbat grav traficul aerian. Mii de curse aeriene au fost anulate în centrul şi estul ţării.

Traficul rutier a fost dat peste cap din cauza poleiului şi a vizibilităţii reduse. Un accident în lanţ din Pennsylvania, în care au fost implicate 50 de maşini, a dus la moartea unui şofer. Sute de accidente se produc zilnic, ceea ce duce la adevărate ambuteiaje în trafic, potrivit România TV.

„Este prima zăpadă a sezonului, iar oamenii merg prea tare cu maşinile şi nu iau cele mai bune decizii, schimbând foarte repede benzile de circulaţie”, a explicat un poliţist rutier pentru postul de televiziune ABC.

Citeşte şi Ninsoarea ucide în Canada: Trei persoane au murit şi o sută au fost rănite într-un carambol VIDEO

În statul Texas, care are de obicei o climă caldă, temperaturile au scăzut mult sub pragul îngheţulului.

Vremea extremă le-a pus mari probleme chiar şi jucătorilor de fotbal american. Un jucător al echipei „Detroit Lions” a fost scos de pe teren după ce a căzut pe terenul alunecos şi s-a accidentat grav.

Meteorologii americani anunţă vreme rea şi în următoarele zile.