Americanii, dezamăgiţi de Ziua Recunoştinţei: Sute de zboruri au fost ANULATE din cauza vremii nefavorabile

Vremea nefavorabilă din estul SUA a perturbat serios transportul aerian, 500 de zboruri fiind anulate sau amânate miercuri, când milioane de persoane se pregăteau să călătorească pentru a fi alături de cei dragi joi, când se serbează Ziua Recunoştinţei, informează AFP şi EFE, citate de Agerpres.

26 nov. 2014, 17:57

Ploile abundente înregistrate la Boston, Philadelphia, New York şi Washington, urmează să se transforme în ninsori, potrivit serviciului naţional de meteorologie, care a anticipat ‘că va fi haos pentru cei care se deplasează, din statul Carolina de Sud până în Noua Anglie’, potrivit Agerpres.

Peste 46,3 de milioane de americani preconizau să călătorească pentru Thanksgiving la peste 80 de kilometri de casa lor, dintre care 90% cu maşina. Mai bine de 3,55 milioane de cetăţeni vor apela la avion, în sfârşitul de săptămână cu cel mai mare trafic aerian din ultimii şapte ani, după cum anticipează companiile de transport din domeniu.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vin GERUL şi NINSORILE!

Ziua Recunoştinţei, care se marchează în ultima joi din luna noiembrie, este o sărbătoare foarte importantă pentru americani. Pentru mulţi dintre ei este singura dată din an când se reunesc cu familia lor. Conform tradiţiei, masa de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) trebuie să cuprindă curcan la cuptor cu garnitură de cartofi şi tartă de lămâie cu nuci pecan.