Americanii musulmani sunt îngrijoraţi de direcţia în care se îndreaptă SUA

Doi din trei americani musulmani se declară nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă Statele Unite, iar 74% dintre musulmanii din această țară sunt de părere că președintele Donald Trump are o atitudine neprietenoasă față de musulmani, relevă un sondaj de opinie realizat de Pew Research Center și dat miercuri publicității, transmite DPA.

26 iul. 2017, 06:32
Americanii musulmani sunt îngrijoraţi de direcţia în care se îndreaptă SUA

Noile date sunt în contrast cu rezultatele unei anchete sociologice similare din 2011, realizată în timpul mandatului președintelui Barack Obama, conform cărora 56% dintre americanii musulmani erau mulțumiți de direcția în care se îndrepta SUA, iar 64% considerau că Obama avea o atitudine prietenoasă față de musulmani.

Potrivit sondajului citat, 78% dintre musulmanii din SUA afirmă că au votat pentru candidata democrată Hillary Clinton la alegerile prezidențiale din 2016, în timp ce 8% l-au votat pe Donald Trump, actualul lider de la Casa Albă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Instanţa supremă din Statele Unite acceptă măsurile antiimigraţie dispuse de Donald Trump

Jumătate dintre respondenți estimează că în ultimii ani a devenit tot mai dificil să fii musulman în SUA, iar aproape jumătate declară că în ultimul an s-au confruntat cel puțin o dată cu discriminări.

Mai mult de jumătate dintre musulmanii din SUA intervievați au spus că media americană relatează în mod incorect despre islam. Totuși, nouă din zece respondenți au declarat că se simt mândri că sunt americani, iar 60% dintre musulmanii din SUA cred că au multe în comun cu majoritatea americanilor, mai arată studiul realizat de Pew Research Center.