Americanii se descurcă greu cu iarna timpurie. În Texas şi Georgia tornadele fac prăpăd GALERIE FOTO VIDEO

Statele Unite sunt date peste cap de iarna puternică. Sosită mult mai devreme, zăpada a dus la producerea a zeci de accidente şi întârzierea mai multor curse aeriene.

18 nov. 2014, 07:06

Meteorologii spun că greul de abia începe şi avertizează că peste 200 de milioane de americani vor simţi pe propria piele iarna timpurie. În unele zone, temperaturile au scăzut cu 22 de grade într-o singură zi.

Americanii au fost nevoiţi să pună mâna pe lopeţi cu o lună mai devreme decât se aşteptau. Temperaturile au scăzut puternic în ultimele zile pe măsură ce un al doilea val de aer polar, venit din Canada, se întinde peste Statele Unite, potrivit România TV.

Noaptea, temperaturile vor scădea în Vestul Mijlociu. Prognoza este de -1 grad Celsius, o temperatură record, iar totul aici se va transforma într-un strat gros de gheaţă.

Citeşte şi Iarnă timpurie în America: Peste 40 de state, lovite de viscol VIDEO

Zăpada le-a dat de furcă şoferilor. Numai în ultimele trei zile s-au înregistrat nu mai puţin de 17 morţi în accidentele produse pe întreg teritoriul american.

Ninsoarea a dat peste cap şi traficul aerian. Sute de pasageri din Kentucky şi Ohio au avut ore în şir de aşteptat până avioanele şi pistele au fost curăţate.

Vezi şi Fenomene meteo extreme: Inundaţii puternice în Italia şi Franţa. Furtună de zăpadă în SUA VIDEO

Iar dacă în nordul şi centrul ţării se confruntă cu zăpadă, în sud, în Texas şi Georgia, nişte mici tornade au făcut prăpăd. Mai multe case au fost avariate după ce în cele două state rafalele de vânt au depăşit 130 kilometri la oră.