AMERICANII şi RUŞII au discutat despre UCRAINA în secret, pe o INSULĂ

Reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii şi Rusiei s-au întâlnit în iunie pe o mică insulă din Finlanda pentru a purta convorbiri confidenţiale asupra crizei din Ucraina, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe al ţării nordice, citat de AFP, citată de Agepres.

27 aug. 2014, 08:32
AMERICANII şi RUŞII au discutat despre UCRAINA în secret, pe o INSULĂ

Ministerul a precizat că întrevederea a avut loc pe Insula Boistoe, situată pe coasta meridională a Finlandei, dar nu a furnizat niciun detaliu cu privire la participanţii la aceste discuţii sau la subiectele abordate.

‘Ministerul Afacerilor Externe confirmă că reuniunea a fost organizată şi că ministerul a oferit un ajutor la solicitarea părţilor (rusă şi americană)’, a anunţat ministerul pe contul său oficial de Twitter.

Citeşte şi Primele imagini cu insula minune de pe Dunăre VIDEO

Data exactă a acestei reuniuni nu a fost divulgată, dar luna iunie a fost marcată de tensiuni crescânde între Rusia şi Occidentali în contextul în care luptele se intensificau în estul Ucrainei între trupele ucrainene şi rebelii separatişti proruşi. La rândul său, şeful diplomaţiei finlandeze Erkki Tuomioja, citat de postul de televiziune public Yle, a confirmat organizarea întâlnirii. ‘Dacă se doreşte găsirea unor soluţii politice (…) toate aceste reuniuni informale şi private sunt utile’, a explicat el.