Ana Birchall: Autorităţile din Madagascar au admis cererea de extrădare a lui Radu Mazăre

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi că autorităţile din Madagascar au admis cererea de extrădare a lui Radu Mazăre. Poliţia va pleca să-l aducă în ţară pe fostul primar al Constanţei. 

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 14:16
Ana Birchall: Autorităţile din Madagascar au admis cererea de extrădare a lui Radu Mazăre

„Procedura de extrădare a lui Ştefan Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Madagascar. Din acest moment, sunt puse în aplicare, în regim de urgenţă, dispoziţiile privind preluarea din Republica Madagascar a lui Ştefan Radu Mazăre, sub escortă de către autorităţile competente din România”, a anunţat, marţi seară, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.

Potrivit acesteia, „Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit atribuţiile şi responsabilităţile legale cu responsabilitate şi profesionalism”.

„Suntem în continuare în contact cu autorităţile din Madagascar. Vreau să mulţumesc tuturor autorităţilor din România şi Madagascar pentru excelenta colaboarare”, a mai spus Ana Birchall.

Aceasta le-a transmis mulţumiri şi angajaţilor Ministerului Justiţiei „pentru acest adevărat maraton din ultimele zile”.

Ministrul Justiţiei din Madagascar, Jean-Jacques Randrianasolo, a declarat, pentru L’Express de Madagascar, că Radu Mazăre va fi extrădat în România. Potrivit publicaţiei din Madagascar, Radu Mazăre, aflat în a şaptea zi de arest într-o secţie de poliţie din Anosy, a fost informat că urmează să fie extrădat.

Radu Mazăre este urmărit internaţional şi are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedări ilegale de plajele în Constanţa.