Ana Bogdan, pe tabloul principal la Wimbledon, alături de alte trei românce

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan va evolua în premieră pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Wimbledon (3-16 iulie). Sportiva din Sinaia, clasată pe locul 106 WTA, a prins in extremis lista oficială, fiind ultima jucătoare acceptată la turneul de la All England Club.

25 mai 2017, 11:59
Ana Bogdan, pe tabloul principal la Wimbledon, alături de alte trei românce

Organizatorii de la Wimbledon au anunţat numele jucătoarelor care vor intra direct pe tabloul principal, iar Ana Bogdan (24 de ani) închide lista! Pentru prima oară, Ana nu mai e nevoită să joace calificări în cadrul unui turneu de Grand Slam, iar asta o bucură enorm pe talentata sportivă care bate la porţile Top 100 WTA. 

Bogdan a primit cu entuziasm vestea, postând şi un mesaj pe Facebook: „Pentru prima dată sunt acceptată direct pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Organizatorii Wimbledonului au publicat ieri lista oficială, sunt a cincea româncă! Gândul şi mulţumirile mele merg azi către părinţii mei, fără a căror educaţie, răbdare, pasiune şi implicare nu aş fi ajuns aici”.

Pe tabloul principal de la Wimbledon au mai fost acceptate direct alte patru românce: Simona Halep (favorită 3), Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea. Ana Bogdan este singura jucătoare din tabăra tricoloră care nu a mai evoluat niciodată la All England Club. Ea a intrat în calificările din anii 2015 şi 2016, însă a cedat de fiecare dată în primul tur.