Analiştii apreciază evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Preşedintele PSD Victor Ponta şi-a lansat astăzi, pe Arena Naţională, alături de peste 70.000 de susţinători, candidatura la alegerile prezidenţiale. Evenimentul a fost unul modern şi foarte bine organizat, iar discursul lui Ponta echilibrat şi vibrant, fapt remarcat şi de către analiştii politici.

20 sept. 2014, 18:27
Analiştii apreciază evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Într-o apariţie TV, înainte de începerea evenimentului de lansare, analistul Bogdan Chirieac anticipa că elemente din discursul lui Victor Ponta vor fi despre unitate, schimbare şi forţă şi a avut dreptate. „Mesajul lui Victor Ponta nu poate fi decât de forţă şi unitate. Ponta va încerca să adune o naţiune în jurul unei idei de unitate”. Analistul a mai spus că datorită numărului mare de susţinători prezenţi evenimentul va aduce şi critici, dar pe de altă parte îţi crează senzaţia de putere şi că acei oameni fac ceva. În schimb în partea cealalta, la ACL, nu se vede nimic. „PSD dă senzaţia că dacă vrea poate”.

O abordare similară a avut-o şi Victor Ciutacu, care a declarat că Victor Ponta, prin lansarea de astăzi, vrea să arate unitate şi încredere. „Din punct de vedere al imaginii vor să demonstreze că sunt puternici şi greu de învins”. De asemenea, şi Silviu Mânăstire a apreciat discursul lui Ponta şi a precizat că acesta trebuie să se orienteze către o paletă mai largă de cetăţeni şi că ideologiile în acest moment nu-şi mai au locul. Chiar şi oameni de presă, care s-au remarcat prin critica la adresa PSD, Irina Petraru şi Dan Cărbunaru, au apreciat că evenimentul a fost foarte bine organizat şi că discursul liderului PSD a fost pro-european.

„Azi la 42 de ani vreau să vă spun că mă simt pregătit, am curajul, am încrederea, credinţa, împreună cu dumneavoastră, că pot fi preşedintele românilor, că putem să facem acea mare schimbare pe care o aşteptăm. Vreau să fiu preşedintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la marea unire”, a spus Ponta în discursul de lansare. Liderul PSD a mai subliniat că „schimbarea nu înseamnă doar schimbarea unui sistem, a unui președinte, ci schimbarea tutoror românilor. Vreau să fiu președintele al acelor români care sunt împreună și care au încrederea și speranța că vor schimba țara în bine”.