Analize de sânge pe care trebuie să le faci neapărat

Sănătatea trebuie să fie pe primul loc pentru toată lumea. Stările de rău și alte simptome nu trebuie ignorate, mai ales că în ultima perioadă tot mai mulți oameni află că sunt bolnavi de afecțiuni grave, în ultimul stadiu. Pentru a preveni problemele de sănătate, este esențial să îți faci anual analize, mai ales pe cele de sânge.

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 09:17
Analize de sânge pe care trebuie să le faci neapărat

Analiza de sânge completă

Testele de sânge oferă rezultate care ajută medicul să își dea seama de starea generală a sănătății. Ele spun care este starea sângelui, ficatului, plămânilor, precum și a numărului de celule din sânge. Se cunosc valorile trombocitelor, globulelor roșii și a celor albe. Acestea măsoară, de asemenea, numărul total, varietatea și concentrația procentuală. Dacă vrei să știi cum stai cu sănătatea, atunci este necesar să le faci.

Testul tiroidian

Problema tiroidei este tot mai prezentă atât la femei cât și la bărbați. Așadar, dacă observi o schimbare bruscă a greutății, atunci trebuie să mergi imediat să îți faci analize. Poate slăbitul sau creșterea în greutate nu are legătură cu hormonii tiroidieni, însă nu trebuie să ignori astfel de simptome, mai ales dacă te simți și foarte obosită în ultima perioadă. Acestea sunt teste pe care trebuie să le faci după 20 de ani.

Citeşte şi Cercetătorii au creat un test super-precis pentru depistarea alergiei la alune

Fibrinogenul

Când apare inflamarea țesutului în organism, nivelurile de fibrinogen cresc. Fibrinogenul contribuie în mod semnificativ la coagularea sângelui. Iar creșterea lui poate duce la probleme cardiace. Este foarte important să cunoști nivelul fibrinogenului, lucru pe care-l poți afla în urma unui test de sânge.

Dehidroepiandrosteronul-sulfat (DHEA-S)

Dehidroepiandrosteronul-sulfat (DHEA-S) este un hormon produs de glandele suprarenale. Dehidroepiandrosteronul-sulfat este un precursor al hormonilor sexuali. Acești hormoni reprezintă estrogenul și testosteronul. Scăderea nivelului de DHEA-S poate duce la diferite riscuri pentru sănătate și probleme hormonale.

Aceste teste sunt foarte importante pentru sănătatea ta. Nu ignora simptomele care-ți spun că ceva este în neregulă cu organismul tău.

De ce îţi curge sânge din nas