Anamaria Prodan, MESAJ INCREDIBIL pentru Ciprian Marica după RETRAGERE

Anamaria Prodan nu a rămas indiferentă la anunţul retragerii din fotbal a lui Ciprian Marica.

01 nov. 2016, 14:53
Anamaria Prodan, MESAJ INCREDIBIL pentru Ciprian Marica după RETRAGERE

Anamaria Prodan a mărturisit că retragerea lui Ciprian Marica lasă un mare gol în fotbalul românesc. Impresara a postat pe Facebook un mesaj emoţionant în care-şi exprimă sentimentele stârnite de retragerea lui Ciprian Marica.

Ciprian Marica, prima ofertă după RETRAGERE. Surpriză URIAŞĂ

„L-am admirat si respectat mereu pe Ciprian. L-am admirat si respectat pentru talentul sau extraordinar, pentru educatia lui aleasa, pentru discursul sau elegant si imperturbabil, pentru politetea rara de care a dat dovada pe teren si in afara lui, pentru disciplina inflexibila si respectul pe care l-a aratat sportului rege si nu in ultimul rand, pentru exemplul de civilizatie pe care a incercat mereu sa-l ofere unui fotbal, care de multe ori jeneaza.

Ieri, Ciprian Marica ne-a anuntat pe toti, ca se retrage din activitate. A ales sa o faca public, printr-un mesaj emotionant si civilizat… un mesaj caraceristic, indreptat catre noi toti, cei care l-am apreciat si respectat. Am primit vestea cu tristetea cu care se incarca nu neaparat un om de fotbal cunoscut, ci un suporter si un prieten, care a inteles ca energia incurabila a lui Ciprian a obosit, dintr-o data. Marica a fost un fotbalist extrem de popular, dar strain voluntar de propria-i luminozitate, un fotbalist care a incercat si a reusit de cele mai multe ori sa impinga fotbalul romanesc spre avangarda, prin calitatile sale native si prin tupeul sau pozitiv. Ambitia lui cruda si antiteza cu stereotipul fotbalistului comun, l-au transformat sistematic pe Marica intr-un model uman demn de urmat de catre tinerii jucatori din noua generatie. A acceptat de-alungul timpului provocarile pe care se obisnuise sa le invinga constant prin intermediul instinctului sau rebel si al ambitiei sale necontrolabile. Acea ambitie care l-a condus mereu pe drumul cel mai sigur catre gratie si eroism. Ajutat de seriozitatea sa grava si complet distincta de taraboiul neintrerupt de „acasa”, Ciprian, atacantul cu cartea in mana si cu mingea la picior, a reusit mereu sa confirme ca este cel mai potrivit fotbalist din lume, pentru orice forma de consecventa care ne-a trecut prin cap, fiecaruia dintre noi”, a scris Anamaria Prodan.

Ciprian Marica şi-a anunţat retragerea din fotbal la doar 31 de ani

„Jucatorul care a bifat sapte echipe in cariera sa, 71 de prezente in echipa reprezentativa a Romaniei si 25 de goluri, Ciprian Marica a facut ieri o ultima plecaciune in fata suporterului roman si ne-a anuntat pe toti, cu respect, ca „starea sa fizica nu îi mai permite sa faca lucrurile la acelasi nivel, asa cum meritam noi”. Apoi ne-a promis ne vom intalni „oriunde ne cheama fotbalul pe care-l iubim”. Poate si de aceea, Ciprian nu trece astazi drept dinamovist sau stelist. Nu e nici „svab” si nici „miner”. Cine l-a vazut jucand, cine l-a ascultat chiar si pentru o clipa vorbind, sunt convinsa ca a uitat complet orice afiliere de club si a inteles ca, Ciprian Marica e al tuturor romanilor ! Si ca e atat de clara nonapartenta lui la o emblema sau la anumite culori, pe cat este de clara afectiunea lui pentru romani si Romania. Promotor al jocului de fotbal de o inteligenta stricta si cu o exactitate dezarmanta in fata portii, Ciprian a spus STOP unei cariere impresionante si a lasat in urma sa incepand de ieri, un gol urias…Un gol urias si foarte multe goluri importante marcate in campionate de top ca Ucraina, Bundesliga si La Liga sau pentru echipa nationala de fotbal a Romaniei. Atat de elegant si frumos ne-a explicat Ciprian, cu nevinovatia sa talentata, ca a venit momentul sa ne multumeasca si sa se opreasca, incat regretul retragerii sale din activitate e parca si mai mare pentru orice iubitor al fotbalului din tara noastra”, amai scris soţia lui Laurenţiu Reghecampf.

„E ora pranzului in Romania si n-au trecut inca 24 de ore de la anuntul sau. Nu stiu ce faceti voi acum, nu stiu ce fac alti oameni de fotbal la ora asta, dar stiu sigur ca Ciprian lucreaza deja insistent la viitorul fotbalului romanesc, dupa ce vreme de 20 de ani s-a ocupat cu entuziasm, respect si profesionalism de trecut si prezent. Nu-mi ramane decat sa-i multumesc sincer si sa-i doresc succes in tot ceea ce si-a propus de-aici incolo. Mulţumim Ciprian!”, a încheiat Anamaria Prodan.