Anca Duma, un simbol în lumea modei din România, s-a stins din viaţă

Numele ei este legat de revoluționarea modei românești de după Revoluția din 1989. Anunțul decesului a fost făcut de Dana Săvuică, pe pagina sa de Facebook.

16 feb. 2017, 08:47
Anca Duma, un simbol în lumea modei din România, s-a stins din viaţă

Anca Duma a organizat prezentări de modă cu fotomodelele în mare vogă la acea vreme. De asemenea, ea a fost și fondatoarea lanțului de magazine Dumarex. O mulțime de brand-uri străine au intrat pe piața românească mulțumită ei.

„Cu mare tristețe am aflat de trecerea în neființă a doamnei Duma Anca. Pentru mine a însemnat mult prietenia ei. A însemnat pasiunea comună pentru modă, a însemnat încrederea ei in mine, a însemnat munca noastră pentru a realiza proiecte frumoase și ambițioase! Un om extraordinar, o femeie superbă de la care am învățat multe! Te voi avea în suflet, în ganduri și în simtire pentru totdeauna… RIP Duma Anca”, a scris Săvuică pe Facebook.

Moartea Ancăi Duma a fost evocată și de Dalia Pușcă, un alt model de succes de după Revoluție. „Pentru mine, Anca Duma este în primul rând mama prietenei mele Alessandra, dincolo de ajutorul pe care Dumarex mi l-a dat pe parte profesională înainte chiar ca eu s-o cunosc pe prietena mea.

După ce am aflat astăzi pentru prima data cum a pornit Dumarex imediat dupa ’89, cum Duma Anca si Liviu Duma au adus în Romania Yves Saint Laurent, Guerlain, Barbie și Lego si Chanel si Dior și și și…, mă înclin o data în plus în fața unor pionieri care rămân in istoria țării asteia și de la care oricare dintre noi am avea câte ceva de învățat!
În plus, meseria de make-up artist există acum în nomenclatorul meseriilor din România datorită Dumarex.Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris Dalia Pușcă.