ANCHETA continuă la Colegiul Tudor Vianu din Capitală. Ce verifică inspectorii

Inspectorii şcolari vor analiza marţi tezele la matematică, dar si media elevului implicat în scandalul de la Colegiul Tudor Vianu ca să vadă daca s-a operat vreo modificare.

09 feb. 2016, 07:55
ANCHETA continuă la Colegiul Tudor Vianu din Capitală. Ce verifică inspectorii

La Colegiul Tudor Vianu sunt în desfăşurare trei anchete. Una a Inspectoratului Şcolar Municipal, a doua a Ministerului Educaţiei şi o alta internă. Inspectorii trebuie sa discute cu toate partile implicate si sa faca un raport, pentru ca apoi sa fie stabilite sanctiunile, daca este cazul.

Profesorul de matematică de la Colegiul National „Tudor Vianu” din Capitală, acuzat de un elev că l-a pus să înghenuncheze în faţa lui pentru a-i mări nota la teză, a fost audiat luni de inspectorii şcolari. De asemenea, au fost audiaţi părinţi, dar şi colegii băiatului olimpic.

„Am venit la liceu pentru a depune sesizare oficiala pe care o consider necesara in acest moment. Sesizarea facuta vine de la un elev al acestui liceu care este admis cu media 9.95 si care este olimpic in acest liceu. Sunt o mama a unui copil care sufera o trauma in acest moment. Un copil tarat chiar si in gluma de un profesor este…nu pot sa calific asa ceva”, a declarat mama unui elev.

CITEŞTE ŞI Reacţia părinţilor din Colegiul Vianu, în cazul elevului umilit de profesor: „Acest incident nu este izolat”