Anchetă de amploare a Patriarhiei Române după găsirea Iuliei Ionescu

IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Patriarhia Română a declanșat propria anchetă în cazul elevei fugită la mănăstiri. Reprezentanții bisericii vor să afle dacă fata a fost găzduită de vreo mănăstire fără să anunțe autoritățile. De asemenea, este căutat și călugărul care a fost văzut în gară împreună cu tânăra dispărută, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
16 feb. 2014, 08:24
Anchetă de amploare a Patriarhiei Române după găsirea Iuliei Ionescu

Dacă se dovedeşte faptul că o mănăstire din zona Moldovei a găzduit-o pe Iulia Ionescu fără a avea acordul părinţilor vorbim despre o încălcare a legii.

Partriahia a apelat la ajutorul Poliţiei pentru a descoperi cine este şi dacă a existat călugărul care ar fi ajutat-o pe Iulia Ionescu să îşi cumpere biletul de tren pentru a se întoarce în Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că nicio mănăstrire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, referitor la dispariţia adolescentei Iulia Ionescu, de 15 ani, din Bucureşti, care ar fi vrut să se călugărească.

„Intrarea în monahism se poate face numai după 18 ani. Aceasta presupune un examen mai complex care vizează în principal vocaţia, dar şi un test pishologic şi multe altele”, a explicat Constantin Stoica

El a mai arătat că, dacă un minor cere găzduire la o mănăstire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisă nici găzduirea minorilor fără părinţi în aceste lăcaşuri.

Poliţia: Eleva dispărută din Bucureşti nu a fost victima niciunei infracţiuni VIDEO

Iulia Ionescu, eleva olimpică dispărută din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă, într-un tren care circula pe ruta Suceava-Constanţa, în timp ce încerca să se întoarcă acasă. Fata era îmbrăcată în haine de călugăriţă, era singură şi nu avea semne de maltratare.

Iulia Cristina Ionescu, elevă la colegiul naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, dispărută de câteva zile, a fost recunoscută de şeful de tren. Ea s-a urcat în tren la Suceava.

Un martor, despre eleva dispărută: S-a urcat într-un autocar însoţită de două persoane

Eleva în vârstă de 15 ani a dispărut miercuri, în drum spre liceul la care învată, Colegiul „Sfântul Sava”. Poliţia Capitalei a organizat, în premieră, o celulă de criză. Fata a fost căutată în spitalele şi mănăstirile din jurul Capitalei, însă nici urmă de ea. Surse din anchetă au spus că tânăra ar fi lăsat mamei un bilet în care i-a spus că vrea să se călugărească.