Anchetă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, după ce un tânăr a reclamat că ar fi fost bătut de un poliţist

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba a declanşat o anchetă şi verifică acuzaţiile unui tânăr din Ocna Mureş care susţine că ar fi fost bătut cu bestialitate de un poliţist, bărbatul fiind în prezent internat în Spitalul Aiud.

27 mart. 2018, 15:18
Anchetă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, după ce un tânăr a reclamat că ar fi fost bătut de un poliţist

Andrei Măieruţiu din Ocna Mureş povesteşte că incidentul s-ar fi produs la sfârşitul săptămânii trecute, însă a depus plângere doar acum împotriva poliţistului deoarece se află internat în spital.

Tânărul spune că se afla cu prietenii săi într-un bar din Ocna Mureş, iar în local se afla în afara orelor de serviciu şi poliţistul. Bărbatul spune că în momentul în care a plecat din bar ar fi fost urmărit de către poliţist, care i-a cerut să se legitimeze, însă l-a refuzat pe motiv că era îmbrăcat în civil.

Andrei Măieruţiu susţine că ar fi fost dus la sediul Poliţiei Ocna Mureş, unde ar fi fost bătut cu bastonul, cu pumnii şi picioarele de poliţist, până când a intervenit unul dintre colegii acestuia.

„Când am scăpat al luat-o la fugă, prin pădure, spre casă. A luat-o şi el la fugă după mine, însă am reuşit să scap”, a povestit tânărul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, marţi, pentru News.ro, că poliţiştii Biroului Control Intern au început o serie de verificări în acest caz în ceea ce priveşte respectarea normelor de etică şi conduită profesională a poliţistului.

„În urma apariţiilor, în spaţiul public, a acuzaţiilor formulate împotriva poliţistului, poliţiştii Biroului Control Intern au luat legătura cu presupusa victimă şi au consemnat plângerea sa, urmând ca aceasta sa fie declinată unităţii de Parchet competente, pentru soluţionare. În acelaşi timp, s-a dispus efectuarea de verificări şi în ceea ce priveşte respectarea normelor de etică şi conduita profesională a poliţistului, care la momentul producerii incidentului se afla in timpul liber” a spus Prodan.

Potrivit sursei citate, poliţistul implicat a formulat şi el, marţi, plângere pentru ultraj, aceasta fiind înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.