Anchetă la o şcoală gimnazială din Prahova după ce trei elevi au fost diagnosticaţi cu Hepatită A

Direcția de Sănătate Publică Prahova a deschis o anchetă la școala gimnazială din satul Zalhana, după ce trei elevi au fost diagnosticați cu Hepatita A.

21 nov. 2016, 18:11
Anchetă la o şcoală gimnazială din Prahova după ce trei elevi au fost diagnosticaţi cu Hepatită A

Potrivit Prefecturii Prahova, la școala respectivă învață 60 de elevi. Cei trei școlari care au deja diagnosticați cu hepatita a sunt doi din clasele a II-a și unul din clasa zero, scrie Mediafax.

„Avem într-adevăr trei cazuri confirmate. Alți doi elevi sunt internați. În cazuL lor există doar suspiciune, au avut simptomele bolii. Așteptăm analizele care vor confirma sau infirma hepatita A, în cazul lor”, a spus Daniel Ștefan, prefectul județului Prahova.

Potrivit sursei citate, cei doi elevi pentru care se așteaptă rezultatele analizelor sunt internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

„Pe noi ne interesează acum să depistăm sursa îmbolnăvirii. S-au prelevat deja probe de apă, de la școală. Nu putem vorbi de un focar sau carantină. Mâine ( marți n.r.) verificăm și cum locuiesc, e posibil să se fi îmbolnăvit în familie”, a adăugat Daniel Ștefan.

Potrivit Prefectului, marți, inspectorii DSP Prahova vor merge în Zalhana și vor preleva și apa din cișmelele din zonă.

Citeşte şi Focar de infecţie cu Hepatita A într-o localitate din Mehedinţi. Paisprezece persoane au ajuns la spital