Anchetă la Primăria Timişoara: Procurorii DNA verifică cum s-au vândut sute de locuinţe în condiţii ilegale

Procurorii structurii centrale a DNA realizează o anchetă de amploare la Primăria Timişoara. Ancheta vizează modul în care sute de locuinţe din Timişoara au fost vândute în baza Legii 112, care permitea vânzarea locuinţelor către chiriaşi.

26 ian. 2015, 11:48
Anchetă la Primăria Timişoara: Procurorii DNA verifică cum s-au vândut sute de locuinţe în condiţii ilegale

Verificările Corpului de Control al Guvernului, care au vizat retrocedările de imobile şi vânzările de locuinţe pe Legea 112 s-au finalizat cu sesizarea DNA, structura centrală.

DNA nu a oferit un răpuns care să confirme oficial ancheta de la Primăria Timişoara, dar surse din cadrul municipalităţii au declarat pentru redeşteptarea.roprocurorii anticorupţie au solicitat o serie de documente referitoare la vânzarea locuinţelor pe Legea 112. Mai exact, procurorii DNA ar fi cerut contractele de vânzare-cumpărare asupra cărora există suspiciuni că s-au încheiat ilegal.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a confirmat ancheta procurorilor DNA, susţinând că organele de anchetă au solicitat cantităţi impresionante de documente de la primărie. „Sunt solicitări multiple. Noi le dăm, dar sunt volume uriaşe de materiale pe care trebuie să le dăm la cererea Poliţiei, Corpului de Control, Procuraturii, DNA-ului. Se multiplică în fiecare zi cantităţi foarte mari de documente care se transmit. Cele mai multe multiplicări trebuie să le facă Direcţia Clădiri, Terenuri şi Dotări diverse pentru că în ceea ce este în jurisdicţia acestei direcţii se referă anchetele în derulare„, a declarat edilul.

Ancheta procurorilor DNA vizează modul în care mai multe locuinţe din Timişoara s-au vândut în baza Legii 112 unor persoane care nu erau chiriaşe la vremea intrării în vigoare a legii, aşa cum prevede actul normativ. Pentru a se putea vinde locuinţele persoanelor care nu erau chiriaşe la momentul intrării în vigoare a legii, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se face derogare de la lege, invocându-se faptul că „există precedent”. Printre cei care au semnat nota respectivă se află fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, Vasile Tărciatu, Liviu Barbu, dar şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ.

Printre cei care au beneficiat de locuinţe cumpărate în baza acestei derogări sunt magistraţi şi poliţişti, iar potrivit unor surse din primărie printre beneficiari s-ar afla chiar şi un senator de Timiş.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timişoarei sesizează instanţa pentru o parcare care ar fi fost retrocedată abuziv