Anchetă la RAR în cazul funcţionarilor cercetaţi într-un dosar privind furturi de maşini de lux

Registrul Auto Român (RAR) efectuează o anchetă internă după ce mai mulţi angajaţi ai instituţiei sunt cercetaţi alături de o reţea de hoţi de maşini de lux. Lunea trecută au fost reţinute şapte persoane suspectate de furturi de maşini de lux. Alături de această grupare sunt cercetaţi şi angajaţi ai RAR.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 08:16
Anchetă la RAR în cazul funcţionarilor cercetaţi într-un dosar privind furturi de maşini de lux

Potrivit conducerii RAR, instituţia luptă împotriva traficului cu autoturisme furate şi are obligaţia să elibereaze certificate de autenticitate la toate autoturismele care nu figurează ca fiind furate.

„Activităţile desfăşurate de RAR contribuie la sprijinirea luptei împotriva traficului de vehicule furate, cu menţiunea că trebuie ţinut cont de specificul de organism tehnic al RAR care nu se poate şi nici nu trebuie să se substituie autorităţilor care au prerogative de impunere a legii. Ele se rezumă la atestarea faptului că vehiculul nu figurează ca dat în urmărire pe plan intern sau internaţional, la data efectuării certificării autenticităţii, potrivit bazelor de date puse la dispozitia RAR de autorităţile competente internaţionale precum şi cele din România”, se arată într-un cuminicat emis de RAR.

În plus, conducerea RAR anunţă că la nivel instituţie a fost începută o anchetă în cazul angajaţilor cercetaţi.

„Pentru lămurirea cât mai grabnică a situaţiei create, în paralel efectuăm o verificare internă asupra activităţii profesionale în cazul angajaţilor cercetaţi”, informează RAR.