Anchetă la Spitalul de Urgenţă Ploieşti. Pacienţii sunt trataţi în condiţii inumane

Imagini cu un bolnav cu răni grave la picior, spitalizat de cinci zile, despre care oamenii spun că nu a primit tratament, cu aşternuturi pătate şi toalete în care igiena este precară, au fost postate pe o reţea de socializare, de ruda unui pacient, conducerea unităţii medicale demarând o anchetă.

07 feb. 2017, 13:35
Anchetă la Spitalul de Urgenţă Ploieşti. Pacienţii sunt trataţi în condiţii inumane

Ruda unui pacient a postat pe Facebook un filmuleţ prin care atrage atenţia asupra condiţiilor din salon, dar şi a grupurilor sanitare, acuzând, totodată, că pacientul, internat în secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, stă de cinci zile fără să fie tratat la picioare, deşi, după cum se vede în imagini, sunt tumefiate şi sângerânde.

„Uitaţi-vă condiţiile din Spitalul Judeţean… Dă să vadă piciorul toată lumea, de cinci zile stă aşa, nu s-a uitat nimeni la el că cică nu are ce să-i facă, nu poate să-i cureţe ei. Sânge peste tot, zici că s-au tăiat porcii aici, mizerie…. Cum arată un spital. Ăsta spital, ăsta e WC… la salonul nou, etajul 4, secţia Boli Interne. Sânge pe jos, tampoane”, este comentariul făcut pe imaginile surpinse în spital de ruda unui pacient.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a văzut imaginile şi a început, marţi, verificări în acest caz.

„Am dispus să se facă verificări la medicul curant, la medicul şef de secţie. Concluziile au fost făcute. Lucrurile sunt nuanţate. Plaga nu era neobservată sau netratată, ci s-a manifestat ca afecţiune secundară la insuficienţa cardiacă. Tratamentul pentru inimă a accentuat acea tumefiere la membre. Pe partea de îngrijiri medicale, verificările spun că s-a făcut igienizarea în salon. Nu poate nimeni să stea să monitorizeze”, a declarat, marţi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Nicolescu, potrivit Mediafax.

Totodată, o anchetă paralelă este făcută şi de Consiliul Judeţean Prahova, în subordinea căruia se află unitatea medicală.

„Am demarat şi noi verificări. Am cerut puncte de vedere de la directorul medical, cel de îngrijiri şi aşteptăm să vedem ce spune şi comisia care s-a constituit. Facem o anchetă paralelă”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.