Anchetă penală în cazul femeii ucise de gripă la Slobozia. Numărul morţilor de gripă ajunge la 28

Ancheta în cazul femeii din Slobozia, ucisă de gripă, după ce a fost trimisă de două ori acasă de medici, a fost preluată de procurori. Aceștia fac verificări pentru a stabili cauzele exacte ale decesului. Rudele victimei spun că medicii i-au prescris tratament pentru viroză și au lăsat-o să plece. Între timp gripa face noi victime în România. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 28. 

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 09:35
Anchetă penală în cazul femeii ucise de gripă la Slobozia. Numărul morţilor de gripă ajunge la 28

Cazul femeii din Slobozia, care a murit de gripă, a intrat în atenția procurorilor, după ce s-au descoperit posibile indicii spre o greșeală a cadrelor medicale. Conform unui comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţe, se aşteaptă rezultatele necropsiei pentru stabilirea exactă a cauzelor care au dus la decesul femeii, scrie guraialomitei.com.

Femeia de 45 de ani s-a prezentat în datele de 13 şi 14 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia acuzând stare generală proastă, dar a fost trimisă acasă cu recomandarea de tratament la domiciliu. 
În seara zilei de 17 ianuarie, bolnava a sunat la Ambulanţă, dar echipajul medical nu a putut să-i acorde ajutorul de urgenţă. Al doilea echipaj, cu medic, a ajuns prea târziu la pacient, constatându-se decesul.
Iniţial, diagnosticul cadrelor medicale a fost de viroză respiratorie, iar ulterior decesului s-a făcut un test rapid privind existenţa virusului gripal, care a ieşit pozitiv. 

Între timp gripa face noi victime în România. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 28. Ultimele persoane decedat din cauza gripei sunt un bărbat în varsta de 70 ani, din jud.Timis, confirmat cu virus gripal tip A, in curs de subtipare, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, o femeie in varsta de 71 de ani, din Bucuresti, confirmata cu virus gripal tip A, nesubtipat, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, şi o femeie în vârstă de 75 de ani , din Caraş-Severin, nevaccinată.