IPOTEZĂ ŞOCANTĂ. Care e legătură dintre uciderea lui Boris Nemţov şi atacul de la Charlie Hebdo

Autorităţile ruse declară că au mai multe ipoteze după uciderea lui Boris Nemţov, adversarul politic al lui Putin. Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori se referă la poziţia publică a politicianului rus cu privire la atacul islamist de la publicaţia Charlie Hebdo, din Paris.

28 feb. 2015, 17:54
IPOTEZĂ ŞOCANTĂ. Care e legătură dintre uciderea lui Boris Nemţov şi atacul de la Charlie Hebdo

Anchetatorii ruşi iau în calcul varianta răzbunării din partea unor extremişti islamici, deşi cele mai vehiculate scenarii se referă la un act de eliminare politică, implicarea în războiul din Ucraina sau un act de provocare.

Citeşte şi: Imagini şocante cu Boris Nemţov, ucis lângă Kremlin FOTO

„Sunt indicii care arată că Nemţov a primit mai multe ameninţări legate de poziţia sa exprimată public cu privire la atentatul de la sediul redacţiei Charlie Hebdo din Paris”, a declarat  Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetul de Investigare al Crimelor

Investigatorii cred că uciderea lui Boris Nemţov a fost o acţiune planificată minuţios. Tot ei spun că nimic nu a fost la voia întâmplării şi că totul a fost organizat până la cel mai mic detaliu, inclusiv locul ales pentru asasinarea acestuia, podul Balşoi din apropierea Kremlinului.

Citeşte şi: Noi detalii în cazul asasinării lui Boris Nemţov, opozantul lui Putin. Poliţiştii au găsit maşina ucigaşilor

Boris Nemţov a fost ucis vineri noaptea dupa ce acesta a părăsit sediul radioului „Ecoul Moscovei”, alături de o tânără ucraineancă. Aceasta din urmă a scăpat teafără.