Anchete în cazul tânărului mort în timpul examenului de BACALAUREAT. Colegii, mesaje sfâşietoare pe FACEBOOK

Directorul spitalului din Rădăuţi, în care nu s-a descoperit la timp boala de care suferea un tânăr, astfel că acesta a fost trimis acasă, unde a şi murit a doua zi după consult, a demarat o anchetă. Potrivit legiştilor, Ilie Mutescu a murit de ocluzie intestinală. De asemenea, colegii băiatului, care se afla în plin examen de bacalaureat, au postat pe Facebook mesaje sfâşietoare.

07 iul. 2014, 09:53
Anchete în cazul tânărului mort în timpul examenului de BACALAUREAT. Colegii, mesaje sfâşietoare pe FACEBOOK

Ilie Mutescu, 19 ani, din Vicovu de Jos, s-a prezentat la spitalul din Rădăuţi simţindu-se rău, medicii i-au făcut nişte analize, i-au spus că nu are nimic şi l-au trimis acasă cu o reţetă de medicamente, scrie monitorulsv.ro. Numai că a doua zi băiatul i-a spus mamei că se simte rău, a luat câteva pastile, după care a murit.

Citeşte şi TRAGEDIE: Nu a mai apucat să vadă REZULTATELE la BAC 2014: Un adolescent a făcut infarct

Tânărul se afla în timpul examenului de BACALAUREAT 2014. „Băiatul a venit de la bacalaureat (n.r. – miercurea trecută), i s-a făcut un pic rău, iar mama l-a luat şi l-a dus la doctoriţa de familie, de unde a fost trimis la spital, la Rădăuţi. Acolo i-au făcut analize, după care i-au spus că e bine şi l-au trimis acasă”, povesteşte Nicolae Carcea, bunicul tânărului mort.

Legiştii care au făcut necropsia trupului neînsufleţit al lui Ilie Mutescu au stabilit că tânărul a murit în urma unei ocluzii intestinale.

În cazul tânărului, la poliţia judeţeană s-a înregistrat un dosar de ucidere din culpă, cercetările vizând şi un posibil malpraxis la Spitalul Rădăuţi, unde Ilie Mutescu a ajuns cu dureri abdominale cu o zi înainte de a-şi da ultima suflare.

Citeşte şi Dezastru REZULTATE BAC 2014. Un liceu din TELEORMAN, promovabilitate zero la BACALAUREAT

Directorul spitalului din Rădăuţi, Dorin Tibeică, a declarat că pacientul Ilie Mutescu a beneficiat de explorări imagistice şi analize de laborator, respectiv ecografie şi teste de sânge, însă nu a putut oferi mai multe informaţii despre rezultatul acelor investigaţii şi diagnosticul pus de medicul care l-a consultat pe tânărul de 19 ani.

Dorin Tibeică a anunţat că în cursul zilei de luni, după ce se vor analiza toate documentele medicale ale acestui caz, unitatea medicală va trimite un comunicat de presă privind poziţia spitalului vizavi de acest subiect.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2014. Absolvenţii de liceu depun CONTESTAŢIILE pentru nota de la BACALAUREAT

Pe contul de Facebook al lui Ilie, prietenii au scris numeroase mesaje emoţionante.

„Speram să nu fie adevărat!!! De ce oare el a trebuit să ne părăsească? Era un băiat atât de bun! Noi eram prieteni de mulţi ani! Sunt în stare de şoc, sunt confuz… Ilie, să ai grijă de tine, acolo între cei buni şi, de acolo, de lângă Dumnezeu, roagă-te pentru noi! Dumnezeu să te odihnească în pace şi mă voi ruga necontenit pentru sufletul tău! Regret că nu sunt acasă, să fiu alături de tine pe ultimul drum, însă tu o să rămâi alături de mine mereu… şi cât de atent era cu mine… şi ce-i mai plăcea să povestim…”, este unul dintre mesaje.

În altul, o prietenă, Teodora, îşi exprimă şi ea regretul despărţirii de Ilie: „Toţi sunt şocaţi… Dumnezeu să-l ierte… un coleg înțelegător, îi plăcea să povestească despre orice… dădea sfaturi cum ar da un părinte… nu degeaba îşi dorea acest lucru, să devină preot… Ai grijă de tine acolo… o să-mi lipseşti. Ori de câte ori ne întâlneam cu orice ocazie, îi plăcea să povestim amintiri de la liceu”.