ANCOM analizează prevederile proiectului de Ordonanţă privind taxarea furnizorilor de comunicaţii cu 3% din cifra de afaceri

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) analizează, la ora actuală, prevederile Ordonanţei de Urgenţă potrivit cărora se majorează de la 0,4% la 3% tariful de monitorizare plătit de furnizorii de comunicaţii electronice şi servicii poştale, se arată într-un punct de vedere al instituţiei.

19 dec. 2018, 14:41
ANCOM analizează prevederile proiectului de Ordonanţă privind taxarea furnizorilor de comunicaţii cu 3% din cifra de afaceri

„Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) analizează prevederile Ordonanţei de Urgenţă privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene şi, în funcţie de rezultatele analizei, va transmite propunerile şi observaţiile sale cu privire la textul Ordonanţei”, notează arbitrul pieţei telecom potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat marţi seară, la Guvern, o serie de măsuri fiscal-bugetare cuprinse într-un proiect de ordonanţă.

Printre punctele enunţate se află şi obligativitatea ca societăţile din domeniul comunicaţiilor să plătească o taxă de 3% din cifra de afaceri. Iniţial, procentul era de 0,4% din cifra de afaceri.