AndNet lansează propria reţea LoRaWAN

Publicat: Joi, 19 Octombrie 2017 18:34 // Actualizat: Joi, 19 Octombrie 2017 18:34 // Sursa: romaniatv.net

Ad Net Market Media a anuntat oficial lansarea primei retele comerciale LoRaWAN din Romania, in cadrul evenimentului Cisco Connect Romania 2017. 

In prezent arhitectura nucleului central de sisteme si aplicatii este finalizata si operatorul isi concentreaza atentia pe dezvoltarea retelei in teritoriu, anunta compania intr-un comunicat.

"Sunt foarte multi integratori si dezvoltatori software in Romania care promoveaza solutiile Internet of Things (IoT). Sunt mult mai multi potentiali clienti (persoane fizice, companii, agentii si organizatii guvernamentale) care sunt interesati in diverse aplicatii disponibile prin utilizarea tehnologiilor IoT. Ad Net isi propune sa construiasca si sa opereze reteaua LoRaWAN care sa asigure cadrul necesar dezvoltarii ecosistemului IoT si sa faciliteze absorbtia tehnologiei", a declarat Sorin Rabu, Chief Technology & Research Officer, in cadrul prezentarii retelei LoRaWAN - Workshop IOT.

LoRaWAN defineste o serie de protocoale, mecanisme si standarde specifice comunicatiilor pentru senzori si elementele controlate la distanta. Avantajele LoRaWAN fata de alte solutii de comunicatii IoT sunt: utilizarea eficienta a puterii de transmisie si extinderea duratei de viata a acumulatorilor senzorilor, asigurarea comunicatiilor la distante mari si foarte mari, securitate comunicatiilor. Tehnologia este sustinuta si promovata prin eforturilor membrilor Lora Alliance.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ad Net Market Media Cisco Connect Romania 2017 Internet of Things retea lora wan
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
15 Dec
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H